Vorige Artikel 1 van 8 Volgende

Edelsteenmijn Er kunnen vele soorten mineralen gevonden worden, zoals Amethist, Calciet, Rookkwarts en Agaat. Meestal komen deze mineralen voor in geodes. Vooral de grote paarse Amethistgeodes gevuld met oranje Honingcalciet geven veel voldoening

Van Edelsteenmijn tot consument

Weergave van de weg die een Edelsteen aflegt van de Edelsteenmijn Steengroeve naar uiteindellijk de consument

Idar-Oberstein heeft al een lange geschiedenis in het slijpen van edelstenen. Al in de 14e eeuw werd er Agaat en Amethyst gevonden. Amethyst was een van de 5 belangrijkste edelstenen op dat moment, en een groeiende edelsteen industrie was geboren. Sommige historici gaan zelfs terug tot aan de Romeinse tijd. De rivier de Nahe leverde een bijzonder goedkope, altijd werkende, energiebron: waterkracht. Dus niet alleen had men de grondstoffen maar ook de energie om de industrie verder uit te bouwen.

Deze industrie zonk weer in toen de steenvoorraden van Agaat en Amethyst waren uitgeput in de 18e eeuw. Bij toeval werd de basis gelegd voor een renaissance van Idar Oberstein een halve eeuw later: Duitse immigranten vonden grote hoeveelheden Agaat en Amethyst in Brazilië. Rond het begin van de 20e eeuw was de industrie groter dan ooit tevoren met meer dan 150 fabriekjes actief in de industrie.

© 2017 - 2022 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel