Vorige Artikel 4 van 8 Volgende

Edelsteenmijn Al eeuwen lang staat Sri Lanka bekend om zijn edelstenen. Ratnapura, het centrum van de edelsteen handel. Zo zou Koning Salomon een grote robijn van Sri Lanka hebben gegeven aan de Koningin van Sheba

Van Edelsteenmijn tot consument

Weergave van de weg die een Edelsteen aflegt van de Edelsteenmijn Steengroeve naar uiteindellijk de consument

Idar-Oberstein heeft al een lange geschiedenis in het slijpen van edelstenen. Al in de 14e eeuw werd er Agaat en Amethyst gevonden. Amethyst was een van de 5 belangrijkste edelstenen op dat moment, en een groeiende edelsteen industrie was geboren. Sommige historici gaan zelfs terug tot aan de Romeinse tijd. De rivier de Nahe leverde een bijzonder goedkope, altijd werkende, energiebron: waterkracht. Dus niet alleen had men de grondstoffen maar ook de energie om de industrie verder uit te bouwen.

Deze industrie zonk weer in toen de steenvoorraden van Agaat en Amethyst waren uitgeput in de 18e eeuw. Bij toeval werd de basis gelegd voor een renaissance van Idar Oberstein een halve eeuw later: Duitse immigranten vonden grote hoeveelheden Agaat en Amethyst in Brazilië. Rond het begin van de 20e eeuw was de industrie groter dan ooit tevoren met meer dan 150 fabriekjes actief in de industrie.

© 2017 - 2023 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel