Vorige Artikel 1 van 5 Volgende

Armband van natuurlijke groene Jade

Artikelnummer: 211153-983
€ 65,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Armband van natuurlijke groene Jade

Breedte: 12 mm

Diameter binnen: 5,5 cm

Diameter buiten: 7 cm

Kleine maat

Jade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten. Het werkt in op het hart chakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Jade stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en ook de daadkracht om ze in praktijk te brengen. Het is een goede steen om bij je te dragen tijdens een reis of vakantie voor wat extra bescherming. Fysiek werkt jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen.

 

Geschiedenis van jade

Jade wordt gezien als symbool van China en heeft van daaruit heel Zuidoost-Azië veroverd. De edelsteen werd vermoedelijk al rond 6000 v. Chr. gewonnen in China. De oude Chinezen noemden jade de ‘steen van de hemel’ en associeerden de steen met onsterfelijkheid en de gave om een verbinding te scheppen tussen hemel en aarde.

Jade komt voor in twee verschillende variëteiten: 'jadeïet' (pyroxeengroep) en 'nefriet' (amfiboolgroep), die echter tot 1863 beiden als 'jade' werden bestempeld. De Franse mineraloog Alexis Damour ontdekte dat Chinese jade (nefriet) en Birmese jade (die hij ‘jadeïet’ noemde) verschillende mineralen zijn met een vergelijkbaar uiterlijk en vergelijkbare eigenschappen. De Chinese geschiedenis van jadeïet is verbazingwekkend kort en het was tot aan de 18e eeuw niet bijzonder gewild. De mooiste exemplaren met een zeer hoge zuiverheid en een rijke smaragdgroene kleur werden door de Chinese keizers echter benoemd tot ‘keizerlijke jade’. Jadeïet komt voor in de kleuren blauw, bruin, room, groen, grijs, lavendel, oranje, rood, violet, wit, geel en combinaties hiervan, inclusief in gevlekte vorm. De rode verkleuring van jadeïet is het gevolg van sporen van ijzer, terwijl de groene tinten komen door de aanwezigheid van chroom. Nefriet daarentegen kent een minder omvangrijk kleurenpallet. Het komt voor in de kleuren bruin, groen, grijs, geel en wit. Ook nefriet is soms gevlekt en vertoont soms rode, gele en bruine strepen, die het gevolg zijn van oxidatie.

 

© 2017 - 2022 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel