Artikel 7 van 11

Buddha Tempel Buddha bevind zich in de koepel

Artikelnummer: 211153-919
€ 37,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Buddha Tempel

Onder de koepel bevind zich de Buddha

Hoogte circa:  13 cm

Diameter circa:  9 cm

Breedte:  9 cm

Materiaal: Brons

Een gebed creëert positieve energie. Als we bidden dan is dat vaak om een bepaald doel te bereiken. Het aantal doelen kan net zo verschillend en talrijk zijn als er mensen op aarde zijn. Je kunt bijvoorbeeld bidden voor tevredenheid, genezing, een goede wedergeboorte of een goede eigenschap voor ons zelf of voor anderen.Indien je de woorden klakkeloos opzegt alsof het een kinderrijmpje betreft en het daar verder bij laat, zal het gebed weinig resultaat hebben. De kracht van het gebed wordt bepaald door onze motivatie, vertrouwen en concentratie, en het kan ons helpen om de oorzaken te creëren waarmee we een specifiek doel kunnen bereiken. Het is dus zeer belangrijk om naast gebed, het doel ook daadwerkelijk na te streven.
Een gebed is als een zaadje dat je in de aarde (je geest) plant. Als je dat verder niet verzorgt, zal het nooit uitgroeien tot de prachtige bloem die je voor ogen had. Water geven en beschutten tegen schadelijke invloeden van buitenaf zullen echter wel een bloem tot gevolg hebben. Zo vereist de ontwikkeling van onze geest ook de juiste aandacht.

Tijdens het bidden kunnen we Boeddha als inspiratie gebruiken. Indien je voor een goede eigenschap bidt, zoals bijv. mededogen of wijsheid, dan kun je je gebed richten tot respectievelijk Avalokiteshvara of Manjushri. Vervolgens kun je proberen om hun eigenschappen in het eigen dagelijks leven toe te passen.

Het leven verloopt volgens de wet van oorzaak en van gevolg (karma). Dit betekent dus dat je altijd ondergaat waar je zelf de oorzaak voor hebt gecreëerd. Wensbeden en het toewijden van positieve energie kunnen hierdoor heel specifieke gevolgen krijgen.

Om te beginnen met Boeddha, waar komt het woord Boeddha vandaan? Het woord Boeddha komt van Siddhartha Gautama. Deze meneer werd 563 voor Christus geboren in het zuiden van Nepal, vlakbij de grens met India. Siddhartha was niet zomaar iemand, hij was de prins van de Shakya Clan.

Zijn leven is hij op zoek geweest naar het pad der verlichting. Hiervoor heeft hij zijn titel als prins opgegeven en zijn vrouw en pasgeboren zoon verlaten, om door te vasten en te mediteren de staat van verlichting te kunnen bereiken. Hij hoopte dat als hij de staat van verlichting zou hebben bereikt, hij alle levende wezens uit hun lijden zou kunnen verlossen. Zwaar ondervoed besefte hij pas dat wat hij deed, niet de juiste weg was.
Met deze bewustwording ging hij onder de bodhiboom zitten, waar hij in een diepe meditatie terecht kwam die wel 49 dagen duurde. Aan het einde bereikte hij het pad der verlichting en hij begreep nu wat je moest doen en wat je juist niet moet doen, om dit pad te kunnen bewandelen.
Hij was 35 jaar toen hij het besef kreeg en heeft er toen voor gekozen om door Noord India te trekken om zijn leer, het pad der verlichting, te onderwijzen. Dit heeft hij tot zijn dood gedaan, Siddhartha Gautama of Gautama Boeddha is 80 jaar geworden.

Zijn leer wordt in Azië Dharma genoemd, de leer van de verlichte en wordt tot de dag van vandaag nog steeds beoefend.

Boeddha is dus iemand die complete en volledige verlichting gerealiseerd heeft. Boeddha stamt af van een persoon, maar tegenwoordig bedoelen we met het woord Boeddha niet een persoon, maar de hoogste bewustzijnstoestand.

© 2017 - 2024 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel