Sorteer op
 • Ganesha
  Ganesha

  Ganesha is in het pantheon van het hindoeïsme de deva met het olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizigers

  € 89,95
 • Ganesha
  Ganesha

  Groot liggend brons Ganesha beeld.
  De naam Ganesha komt van de Sanskrietwoorden 'gana' (gezelschap van goden) en 'isa' (leider) en betekent dus 'leider van een gezelschap van goden'.

  € 375,00
 • Ganesha
  Ganesha

  Ganesha is een Hindoestaanse godheid die hindernissen weg neemt
  Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is de beschermheilige voor reizigers
  Ganesha is de zoon van de goden Parwati en Shiva beiden twee almachtige goden

  € 24,95
 • Shiva Nataraja
  Shiva Nataraja

  Shiva Nataraja staat voor de koninklijke dans die Shiva doet op de dwerg van onwetendheid, dansens in een beschermende kring van vuur. In zijn linkerhand houdt Shiva een fakkel of vlam vast die symbool staat voor vernietiging.

  € 21,95
 • Indische Boeddha hout
  Indische Boeddha hout

  Indische Boeddha hout in serene houding
  Beide handen in elkaar gevouwen in de schoot. De houding van de meditatie. Hij toont de historische Boeddha in dagelijkse meditatie.

  € 79,95
 • Buddha hoofd Indische Buddha
  Buddha hoofd Indische Buddha

  Buddha hoofd Indische Buddha

  € 29,95
 • Buddha Tempel Buddha bevind zich in de koepel
  Buddha Tempel Buddha bevind zich in de koepel

  Buddha Tempel Buddha bevind zich in de koepel
  Een gebed is als een zaadje dat je in de aarde (je geest) plant. Als je dat verder niet verzorgt, zal het nooit uitgroeien tot de prachtige bloem die je voor ogen had.

  € 37,95
 • Tempelwachter Tempanon
  Tempelwachter Tempanon

  Tempelwachter Tempanon

  € 145,00
 • Ganesha beeld brons verzilverd Hindoestaanse Godheid
  Ganesha beeld brons verzilverd Hindoestaanse Godheid

  Ganesha is een Hindoestaanse godheid, die hindernissen weg neemt. Hij is de opruimer van obstakels in het leven en is de beschermheilige voor reizigers. Tot Ganesha wordt gebeden als men aan iets nieuws wil beginnen.

  € 29,95
 • Boeddha Brons verzilverd beeld Liggende of reclining Het Nirvana
  Boeddha Brons verzilverd beeld Liggende of reclining Het Nirvana

  Het Nirvana.
  In de boeddhistische traditie wordt het over het algemeen parinirvana genoemd, de staat waarvan wordt gezegd dat deze de Boeddha heeft bereikt. Nirvana betekent verlichting. Pari betekent "oppermachtig"

  € 59,95
 • Boeddha sleutelhanger tibetaans zilver
  Boeddha sleutelhanger tibetaans zilver

  Boeddha leefde ongeveer 450 jaar voor Chr. Hij werd geboren in zuid-Nepal. Nepal ligt boven India.

  € 17,95

Het verhaal over het leven van Boeddha

In het boeddhisme is een hele belangrijke man. Hij heette Siddhartha Gautama. Maar hij wordt ook wel Gautama Boeddha genoemd. Boeddha betekent letterlijk ‘hij die wakker is’. Het is dus een bijnaam die hij heeft gekregen. Boeddha leefde ongeveer 450 jaar voor Chr. Hij werd geboren in zuid-Nepal. Nepal ligt boven India. Zijn vader was de koning van de Sakya’s. Siddhartha was dus een prins. Zoals bij veel belangrijke mensen kregen ook de ouders van Siddhartha een voorspelling voor zijn geboorte. De ouders van Siddhartha kregen te horen dat hun zoon een heel machtige leider zou worde. Of dat hij het aardse materialisme zou verwerpen en de verlichting zou bereiken. De vader van Siddhartha wilde graag dat het eerste deel van de voorspelling uitkwam. Hij zorgde ervoor dat Siddhartha alles kreeg wat hij wilde. Hij hield hem heel beschermend binnen de hoge muren van zijn paleis. Op 16-jarige leeftijd trouwde Siddhartha. Hij kreeg samen met zijn vrouw een zoon, Rahula.

Toen Siddhartha 29 jaar was ging hij dieper nadenken over het leven. Hij wilde graag het ‘echte leven’ zien. Stiekem ging hij 's nachts de stad in samen met zijn bediende. Tot zijn grote schrik zag hij een oude man, een zieke man en een dode man. Hij had nog nooit een oude, zieke of dode man gezien. Daarom vroeg hij zijn bediende om uitleg. Zijn bediende vertelde dat alle mensen oud worden, ziekten oplopen en doodgaan. Dit is heel normaal. Daarna zag Siddhartha een kalme en beheerste monnik voorbijlopen. Hij vroeg zijn bediende wat dit voor man was. Zijn bediende vertelde dat dit een monnik was. De monnik had vrijwillig zijn bezittingen opgegeven. Hij leidde nu een eenvoudig leven. De monnik wilde zichzelf spiritueel ontwikkelen. Kort daarna verliet Siddhartha het paleis en zijn familie. Ook zijn jonge vrouw en kind. Hij ging leven als een monnik in de bossen van India.

 

Het leven als monnik was voor Siddhartha nog steeds niet genoeg. Daarom ging hij 6 jaar lang alleen in de bossen wonen. Ver weg van de samenleving. Hij deed aan zelfpijniging en uithongering. Het was zo erg dat Siddhartha bijna overleed.

Na 6 jaar besefte hij dat zelfpijniging niet leidt tot verlichting. En ook niet naar het einde van het lijden. Toen ging Siddhartha mediteren onder een boom in Bodhgaya. Dit is een plaats in India. Hij had zichzelf voorgenomen om te blijven mediteren totdat hij verlichting zou bereiken of zou sterven. De volgende ochtend rond zonsopgang bereikte hij de verlichting. Vanaf dat moment was hij Siddhartha Gautama, de Boeddha. Hij was toen 35 jaar. 

© 2017 - 2024 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel