Artikel 11 van 11

Boeddha sleutelhanger tibetaans zilver

Artikelnummer: 211153-1014
€ 17,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Buddha sleutelhanger tibetaans zilver

Afmeting Buddha hoofd:

Hoogte:  5 cm

Breedte:  2.5 cm

Totale lengte:  8.5 cm

Gewicht: 31 gr.

Het verhaal over het leven van Boeddha

In het boeddhisme is een hele belangrijke man. Hij heette Siddhartha Gautama. Maar hij wordt ook wel Gautama Boeddha genoemd. Boeddha betekent letterlijk ‘hij die wakker is’. Het is dus een bijnaam die hij heeft gekregen. Boeddha leefde ongeveer 450 jaar voor Chr. Hij werd geboren in zuid-Nepal. Nepal ligt boven India. Zijn vader was de koning van de Sakya’s. Siddhartha was dus een prins. Zoals bij veel belangrijke mensen kregen ook de ouders van Siddhartha een voorspelling voor zijn geboorte. De ouders van Siddhartha kregen te horen dat hun zoon een heel machtige leider zou worde. Of dat hij het aardse materialisme zou verwerpen en de verlichting zou bereiken. De vader van Siddhartha wilde graag dat het eerste deel van de voorspelling uitkwam. Hij zorgde ervoor dat Siddhartha alles kreeg wat hij wilde. Hij hield hem heel beschermend binnen de hoge muren van zijn paleis. Op 16-jarige leeftijd trouwde Siddhartha. Hij kreeg samen met zijn vrouw een zoon, Rahula.

Toen Siddhartha 29 jaar was ging hij dieper nadenken over het leven. Hij wilde graag het ‘echte leven’ zien. Stiekem ging hij 's nachts de stad in samen met zijn bediende. Tot zijn grote schrik zag hij een oude man, een zieke man en een dode man. Hij had nog nooit een oude, zieke of dode man gezien. Daarom vroeg hij zijn bediende om uitleg. Zijn bediende vertelde dat alle mensen oud worden, ziekten oplopen en doodgaan. Dit is heel normaal. Daarna zag Siddhartha een kalme en beheerste monnik voorbijlopen. Hij vroeg zijn bediende wat dit voor man was. Zijn bediende vertelde dat dit een monnik was. De monnik had vrijwillig zijn bezittingen opgegeven. Hij leidde nu een eenvoudig leven. De monnik wilde zichzelf spiritueel ontwikkelen. Kort daarna verliet Siddhartha het paleis en zijn familie. Ook zijn jonge vrouw en kind. Hij ging leven als een monnik in de bossen van India.

 

Het leven als monnik was voor Siddhartha nog steeds niet genoeg. Daarom ging hij 6 jaar lang alleen in de bossen wonen. Ver weg van de samenleving. Hij deed aan zelfpijniging en uithongering. Het was zo erg dat Siddhartha bijna overleed.

Na 6 jaar besefte hij dat zelfpijniging niet leidt tot verlichting. En ook niet naar het einde van het lijden. Toen ging Siddhartha mediteren onder een boom in Bodhgaya. Dit is een plaats in India. Hij had zichzelf voorgenomen om te blijven mediteren totdat hij verlichting zou bereiken of zou sterven. De volgende ochtend rond zonsopgang bereikte hij de verlichting. Vanaf dat moment was hij Siddhartha Gautama, de Boeddha. Hij was toen 35 jaar. 

 

 

© 2017 - 2024 Artysta Sieraden Edelstenen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel